צרו קשר

    ּ

    ניהול דיון בכיתה

    ניהול דיון בכיתה – כל מה שצריך לדעת

    בפני המורה עומדים לא מעט אתגרים בבואו להיכנס לכיתה ולהעביר שיעור. הוא רוצה הקשבה, הוא רוצה צמא לידע, הוא רוצה לגרום לתלמידים להסתקרן בחומר ולהיות קשובים ולשם כך עליו לגרות אותם אינטלקטואלית, לעניין ולסקרן אותם. אחד מהדברים שיכולים לסייע מאד הוא ניהול דיון בכיתה, בכל נושא שהוא. מדובר בעצם בלמידה פעילה שהתלמידים לוקחים בה חלק וללא ספק היא נחשבת ליעילה מאד ולכזאת שיכולה להזיז אותם מאזור הנוחות שלהם, לעורר חשיבה ביקורתית, לשאול שאלות ולהקשיב לאחרים. בעזרת דיון פורה, נכון ומדויק אפשר ללמוד לא מעט ויש כאן גם לא מעט כישורים ומיומנויות שמשתתפים.

    הלימוד של ניהול דיון בכיתה

    כמו כל התחלה של תוכן חדש – גם כאשר מתכוונים להתחיל ניהול דיון בכיתה צריך להציב כללים ומטרות, להדגיש מה מותר ואיך, לשים דגש על הקשבה עד סוף הדברים, שאילת שאלות רלוונטיות, מתן האפשרות להקשות או לשאול על דברים נוקבים יותר וכמובן להתייחס לעקרונות של תרבות דיון ודיבור. הדיון צריך להישאר ענייני, ממוקד ומדויק, לא מומלץ לסטות בו לנושאים אחרים שלא קשורים אך בהחלט יש למידה בנוגע למה עושים כאשר בכל זאת סוטים מהנושא וכמובן שחשוב לשמור על טונים נעימים על מנת שהדיון לא יהפוך לוויכוח או חלילה סערה קולנית. בכל אחד מהמרכיבים האלה יש למידה חשובה ומשמעותית להמשך הדרך.

    החשיבות של ידיעה איך להשתתף בדיון

    התלמידים, כאשר יהפכו לאנשים בוגרים ימצאו את עצמם ללא סוף באינספור מצבים וסיטואציות שבהם הם לוקחים חלק בדיונים ולכן ניהול דיון בכיתה יכול להכין אותם לקראת הבעת נושאים בצורה עניינית ומהותית, גיוס הקשבה ושכנוע של הצד השני בדיון. מכאן החשיבות של השקעה רצינית בנושא זה כתוכן בכיתה ולכן לא מעט מורים שמים דגש על נושא זה ומתעכבים עליו כדי להכשיר את התלמידים שלהם ולספק להם מיומנות חברתית חשובה ומשמעותית.

    איך מנהלים דיון בכיתה? היכנסו לאתר האינטרנט של אהוד שמיר, מורה מנוסה עם ותק רב ותוכלו להתרשם ממגוון מערכי שיעור שלו, גם בנושא של ניהול דיונים.

    ניהול דיון בכיתה

    קרדיט: Canva

    למעלה

    השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

      ּ