חינוך בנקיטת עמדה – מה זה אומר בפועל?
הלימודים בבית הספר לכל אורך השנים והכיתות אמורים בין השאר להכין את התלמידים לקראת היותם בוגרים שיצטרכו יום אחד להניע את הכלכלה ואת החיים של המדינה והעולם. לשם כך עליהם כמובן להתמקצע במקצועות הלימוד המגוונים אבל לא רק. עליהם להיות בעלי יכולות, מיומנויות וכישורים נוספים שיתבררו כחשובים ומהותיים בלא מעט מצבים וסיטואציות. חינוך בנקיטת עמדה למשל הוא נושא חשוב מאד שלדעת לא מעט מורים ואנשי חינוך צריך לקבל יותר מקום במהלך הלימודים בבית הספר על מנת שהתלמידים יתנסו בסיטואציות שבבוא היום יהפכו להיות חלק מהיומיום שלהם והם יגיעו אליהן מוכנים וכשהם יודעים איך להתנהל.
איך מתבצע חינוך בנקיטת עמדה הלכה למעשה?
כאמור, יש כישורים ומיומנויות שחשוב מאד ללמוד ולרכוש לאורך השנים ובעזרת לימודים ושיעורים בבית הספר זה בהחלט אפשרי. כך הדבר גם כאשר מתעניינים במערך שיעור לצורך חינוך בנקיטת עמדה. אפשר לעשות שימוש במשחקי תפקידים או סימולציות של מצבים שבהם צריך להתעקש על עמדה מסוימת, לנהוג בחמלה, רגישות או גמישות מחשבתית וכמובן לגבש עמדה ברורה שלפיה מחליטים איך לפעול. יש הרבה מה לדעת ומה לעשות ובעזרת מורה שיגיע לכיתה עם הכלים הנכונים השיעור יהיה משמעותי, מלמד, מעשיר מאד וכזה שאיתו התלמידים יוצאים לחיים עם כלים חשובים להמשיך החיים כאנשים בוגרים.
התרומה הגדולה של חינוך לערכים במהלך שיעורי בית הספר
כאשר המורה עושה שימוש בניסיון הרב שיש לו ומלמד נושא בצורה עקיפה תוך כדי שיח, דיון בכיתה, העלאת רעיונות ושיתוף התלמידים – אין ספק שזו הלמידה המשמעותית האמיתית, זו שאיתה הם באמת יצליחו ללמוד ולהפנים נושאים חשובים שיעזרו להם במהלך החיים. כך בדיוק מתבצע גם חינוך בנקיטת עמדה שעבור התלמידים בכל הגילאים הוא נושא חשוב וקריטי שהם יעשו בו שימוש שוב ושוב במהלך החיים שלהם כאנשים בוגרים שמובילים תהליכים בחברה ובמדינה.
מתעניינים בהעברת תכנים שקשורים בנקיטת עמדה? באתר האינטרנט של אהוד שמיר, מורה ותיק ומנוסה תוכלו למצוא מגוון רחב של מערכי שיעור בנושאים משמעותיים לגילאים שונים.